Etli bamya yemegi-Buzluga bamya nasil atilir- Gunun Menusu

bamya yemeği nasıl yapılır oktay usta
etli bamya yemeği nasıl yapılır
dondurucuda bamya saklama
bamya dondurucuya nasıl konur

Bamya mevsimi geliyor. Ben bamyayı çok sevenlerdenim. Bunun için yazın dolaba bir kaç poşet atıyorum. Kışın kullanıyorum. Derin dondurucuya bamyaları şu şekilde atıyorum hiç bir şey olmuyor.
Bamyaları ayıklamadan yıkıyoruz ve tamamen kurumasını bekliyoruz. Kuruyan bamyalarımızı ayıklıyoruz buzdolabına poşetine koyup dondurucuya koyuyoruz. Kışın çıkarıp normal bamya gibi pişiriyoruz.
ÖNEMLİ bir püf noktasıda bamyayı pişirirken limon yerine nar ekşisi koyarsanız hiç sünmüyor ama  çok az koymayın.
Gelelim bugünkü menümüze
İlk önce güzel bir Mercimek çorbası yapalım
Arkasından an yemek olarak İslim kebabı güzel gider diye düşündüm.
Arkasından vazgeçilmezimiz Prinç pilavı
Bunların yanına salata yaptıkmı menümüz hazır
Tatlı olarak bisküvili muzlu rulo güzel olur.

Etli bamya yemeği

  • Yeteri kadar bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yk salça
  • 1 büyük domates (kabukları soyulmuş küp küp doğranmış)
  • 200 gr kadar kuzu eti
  • nar ekşisi
  • yeteri kadar su
  • tuz
Soğanlarımızı 2 yk kaşığı kadar sıvı yağda biraz kavuruyoruz. Kavurmaya devam ederek sırasıyla etimizi, salçamızı, doğranmış domatesimizi  ve bamyamızı  ilave ediyoruz. Suyunu, tuzunu ve nar ekşisini koyup kısık ateşte bamyalarımız yumuşayıncaya  kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.




bamya yemeği nasıl yapılır oktay usta
etli bamya yemeği nasıl yapılır
dondurucuda bamya saklama
bamya dondurucuya nasıl konur
0 Komentar untuk "Etli bamya yemegi-Buzluga bamya nasil atilir- Gunun Menusu"

Back To Top