Zeytinyagli taze borulce tarifi- gunun menusu

börülce yemek tarifleri
taze börülce yemeği nasıl yapılır
zeytinyağli taze börülce yemeği
taze börülce yemeği oktay usta

Biz çocukluğumuzda börülceyi bilmezdik  şimdide çok yediğimiz söylenemez. Geçen pazarda görünce merak edip aldık çok tazeydi. İnternetten araştırdım genelde ya zeytinyağlı yemeğini yada salatasını yapıyorlar etlisine hiç rastlamadım ardından birde komşularıma sordum onlarda zeytinyağlı yapmamı tavsiye ettiler bende onlara uydum ve zeytinyağlı yemeğini yaptım.
Daha öncede bir komşumda kuru börülceden salatasını yemiştim çok beğenmiştim kuru börülcede aldım onuda yapacağım.
Bundan sonra postlarımda bir menü örneği vereceğim.
Çorbadan başlıyalım
İlk önce güzel bir Ezogelin çorbası 
Arkasından Karnıyarık
Karnıyarık yanına güzel bir prinç pilavı
Ve olmazsa olmazımız Semizotu Salatası

Şimdi tarife geçebiliriz.

Malzemeler:

  • 1/2 kg börülce
  • 1 büyük kuru soğan küp küp doğranacak
  • 4 adet domates Kabukları soyulup küp küp doğranacak.
  • 2 yk zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı kadar su
  • tuz

Ben düdüklü tencerede pişirdim. Zeytinyağımda kuru soğanlarımı kavurdum sonra ayıklanmış yıkanmış börülceleri ilave ettim.Bir iki kavurdum. Sonra üzerine domates ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarımı ve suyunu tuzunu koyup düdüklüyü kapattım orta ateşte hızlı şekilde buhar çıkarmaya başlayıncaya kadar,  sonra mandalını kapatıp ocağı kısıp tıslama sesi gelincede 10 dk tutup pişirdim.

İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz 

Afiyet olsun


börülce yemek tarifleri
taze börülce yemeği nasıl yapılır
zeytinyağli taze börülce yemeği
taze börülce yemeği oktay usta
0 Komentar untuk "Zeytinyagli taze borulce tarifi- gunun menusu"

Back To Top