Tatar böreği tarifi
Göbete tarifleri
Prinçli göbete
Daha önce bir kaç tatarlara ait tariflerden paylaşmıştım. Bu prinçli göbetenin farklı bir tarifinide paylaşmıştım. Buda çok kolay bir o kadarda lezzetli bir börek. Bu göbetenin bir güzel yanıda sıvı yağ ile yapılması. Ben margarin hiç kullanmıyorum artık margarin olan tariflerde tereyağ kullanıyorum tavsiye ederim. Bu böreğin iç malzemesini değiştirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Göçmen böreğine benziyor. Pırasalı iç hazırlanıp pırasaylada harika oluyor.
Daha önce paylaştığım tariflerime göz atmadan geçmeyin derim
Kavurma Börek Tarifim
Çibörek Tarifim
Çoban Göbete Tarifm
Tatar böreği tarifi
Göbete tarifleri
Prinçli göbete
Göbete tarifleri
Prinçli göbete
Daha önce bir kaç tatarlara ait tariflerden paylaşmıştım. Bu prinçli göbetenin farklı bir tarifinide paylaşmıştım. Buda çok kolay bir o kadarda lezzetli bir börek. Bu göbetenin bir güzel yanıda sıvı yağ ile yapılması. Ben margarin hiç kullanmıyorum artık margarin olan tariflerde tereyağ kullanıyorum tavsiye ederim. Bu böreğin iç malzemesini değiştirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Göçmen böreğine benziyor. Pırasalı iç hazırlanıp pırasaylada harika oluyor.
Daha önce paylaştığım tariflerime göz atmadan geçmeyin derim
Kavurma Börek Tarifim
Çibörek Tarifim
Çoban Göbete Tarifm
Hamur için Malzemeler:
- 2 normal su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- Tuz
- Alabildiği kadar un (hamur çok yumuşak kıvamlı olacak kadar)
İç Malzemesi:
- 250 Kıyma
- 1 çay bardağı Prinç
- Tuz Karabiber
Bu malzemelerle 30 cm yuvarlak bir tepsiye yeterli oluyor.
Kıymamızı kavuruyoruz. Üzerine ayıklanmış yıkanmış prinçleri, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. 1,5 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
Hamur için gerekli malzemelerimizle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 parçaya bölüyoruz. Bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı elimizle heryerine sürüyoruz. Bu şekilde 5 adet açılmış hamuru üst üste topluyoruz. Bu şekilde 2 tane 5li hamurlarımız olacak. 5 dakika kadar dinlendirip sonra yardım edecek birisi varsa çeke çeke tepsi büyüklüğüne getiriyoruz. Yardım edecek kimse yoksa oklavaylada açabiliriz. Yağlanmış tepsimize açtığımız hamuru yerleştirip üzerine iç malzememizi yayıyoruz. Üzerine açtığımız diğer hamurumuzuda yerleştiriyoruz. Kenarlarını resimde gördüğümüz gibi kıvırıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Göbete tarifleri
Prinçli göbete
0 Komentar untuk "Sozma Gobete Tarifi - El Acmasi Borek Tarifi"