EKŞİLİ KÖFTE


Bu tarifi sevgili Zerrin arkadaşımın bloğunda görünce hemen denemek istedim. Benim yaptığım sulu köfteden farklıydı. Gerçektende çok güzel oldu. Suyunun lezzetine bile bayılacaksınız ben mutlaka kaşıkla bitiriyorum.






Malzemeler:
250 gr. kıyma
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 avuç maydanoz
1 orta boy rendelenmiş soğan
tuz, kimyon, karabiber
1 dilim ekmeğin içi
1 yumurta
1 orta patates
2 orta boy havuç
tuz
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
üstü için 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı:
1- Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, baharat, yumurta ve ekmek içini katıp köfteyi yoğurun. Fındıktan biraz büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Bir tencereye yaklaşık 3-4 bardak su koyup kaynatın. Kaynayan  suyun içine köfteleri  atın. Köfteler suyun yüzeyine çıktığında hemen kevgirle bir kabın içine alın.
2- Başka bir tencerede fındık büyüklüğünde doğradığımız küp patates ve havuçları 4-5 su bardağı suda haşlamaya başlayın. son 10 dakika kala İçine köfteleri ve tuzu de ekleyin. Köfteler ve patates, havuçları pişirin. Suyu azaldıysa içine sıcak su ekleyin.
3- Bir kapta, yoğurt, limon suyu ve unu karıştırın. İçine kaynayan yemeğin suyundan 1 kepçe alın ve karıştırın. Yoğurtlu karışımınız  bu sayede kesilmez. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
4- Bir tavada tereyağını eritin naneyi ekleyip 1 dakika kalsın. Çorbanın üstüne döküp servis yapın. Afiyet olsun.
0 Komentar untuk "EKŞİLİ KÖFTE"

Back To Top